Obchodní termíny: Linus Ullmark a Jake DeBrusk zůstávají jako Bruins přidávají sílu

KOMENTÁŘ: V této fázi NHL kalendáře si Don Sweeney vybudoval reputaci, že přináší ohňostroj. Stejně jako bary kolem Southie se zaplní po druhém březnovém víkendu, Bruins mají tendenci zaplnit protokol o transakcích, když kalendář konečně překročí únor.

Sweeney a Bruins se za poslední roky vzdali dlouhodobých aktiv a hledali krátkodobé odměny – oběť, která je vítána, pokud hokejista v černobílém dresu zdvihne nejcennější trofej v červnu. Každé jaro přivádělo do Bostonu novou vlnu posil: Rick Nash, Charlie Coyle, Marcus Johansson, Ondrej Kase, Nick Ritchie, Taylor Hall, Hampus Lindholm, Dmitry Orlov, Tyler Bertuzzi.

Ale po letech, kdy vyčerpávali draft, i vyhlídky na nové talenty, přišla v roce 2024 pro Boston účet. S malým rozpočtem a málo požadovanými aktivy se Sweeney a jeho tým museli na obchodní trh vzít jen drobné výměny. “S tímhle tohle období bylo trošku náročnější, protože jsme byli v minulosti agresivní s ohledem na draftový kapitál. Obchodovali bychom mladší hráče, kteří se připomněli letos našemu týmu a přidali se k hloubce a úspěchu týmu,” poznamenal Sweeney. “Věděli jsme na to a potěšilo by nás, kdybychom našemu týmu udělali tlak.”

Nakonec se Bruins upsal za více drobných vylepšení kulatému hokeovou obchodní termínem (z AHL forward Luke Toporowski, Jakub Zboril a výběr ze šestého kola draftu v roce 2026 a výběr ze třetího kola v roce 2027) a získali Pat Maroona a Andrewa Peeka. Maroon sice momentálně zotavuje z operace zad, ale zkušený třikrát mistr Stanley Cupu je osvědčený hráč, který dokáže zadělat přímete svým osm stop vysokým tělem a motivovat své spoluhráče k boji. “Už třikrát zdvihl tu věc, kterou všichni sledujeme, a stále je dohry,” řekl Sweeney o Maroonovi.

Peek je trochu riziko, ale nabízí zajímavý ještě velký rozměr a sílu, což je na pravé straně obtížné najít. “Není to jen na konkrétní období, máme hráče do budoucna. Je ještě mladý a budeme muset zlepšit jeho hru. Je nadšený,” řekl Sweeney o Peekovi.

Příchod Maroona a Peekové možná nezasáhne titulní stránky, jako by tomu bylo, kdyby Bruins zaplatili vysokou cenu za hráče, jako je Noah Hanifin nebo Elias Lindholm. Ale Bruins se údajně snažili o velké obchody, byli ve druhém místě ve východní konferenci s úctyhodnou bilancí 37-13-15.

Ale bez lákavých obchodních žetonů byli Bruins údajně nuceni pracovat s omezeními, která sami vytvořili po letech manévrů hokejisty.

“Jejich odchod bych nechtěl vidět, pomáhali vyhrávat, dostat se na danou úroveň,” dodal Sweeney.

Obchodní termíny: Linus Ullmark a Jake DeBrusk zůstávají jako Bruins přidávají sílu

Často kladené otázky

  1. Jaké obchody provedli Bruins?
  2. Bruins provedli několik drobných obchodů za účelem vylepšení týmu. Získali hokejisty Pat Maroona a Andrewa Peeka za pár hráčů a výběry draftu.

  3. Kdo je Pat Maroon?
  4. Pat Maroon je zkušený hokejista, který získal třikrát Stanley Cup. Momentálně se zotavuje z operace zad, ale je známý pro svou výšku a bojovnost.

  5. Kdo je Andrew Peek?
  6. Andrew Peek je mladý hokejista s velkým rozměrem a sílou. Bruins věří, že se bude dále rozvíjet a přinést přínos týmu v budoucnosti.

  7. Proč nebyli Bruins schopni provést větší obchody?
  8. Bruins měli omezení při obchodování kvůli nedostatku atraktivních obchodních žetonů. Tým se v minulosti často obchodoval, a proto neměl dostatek prostředků na větší tahy.

  9. Kdo odchází z týmu?
  10. V tomto článku není uvedeno, že by někteří hráči opouštěli tým. Sweeney, generální manažer Bruins, však vyjádřil, že nechce, aby významní hráči týmu odešli.

Klíčové termíny:
– NHL – National Hockey League, profesionální hokejová liga v Severní Americe

Související odkazy:
Oficiální web Boston Bruins